Biografi

 
 

MIT NAVN ER HEIDI SVELMØE

jeg er født d. 28 maj 1978 i Odense på Fyn og opvokset  her.  Sang og musik er og har altid været en stor del af min personlighed.

Jeg underviser i sang privat, i mit lokale i Od. C og på femte år ved FOF Odense.

Jeg har to døtre på 12 og 15 år. ( de er begge talentfulde spirende sangere)

Jeg startede min kreative uddannelse på Viby efterskole for drama, musik og dans og tog siden Den Fri Ungdomsuddannelse i Odense baseret på sangskrivning, studiearbejde, drama og performance. Jeg gik på Odense Sangakademi SAGA ved Hanne Lynge og på Rampelyset, hvor jeg havde drama, sang og performance. Som 15-årig begyndte jeg at skrive mine egne sange og synge i forskellige musikalske sammenhænge. Jeg stiftede flere bands i varierende genrer, som jeg optrådte med og jeg begyndte at arbejde i studiet og lægge vokal på egne og andres projekter. Siden har jeg arbejdet som freelance sangerinde og sangskriver i adskillige musikalske samarbejder, med diverse stilarter og med studiearbejde og performances i ind- og udland.

 

I 2008 deltog jeg i den første sæson af DR´s underholdningsprogram X factor, som mange nok kender mig fra. Her optrådte jeg live på skærmen for ca. 2 millioner seere, otte fredage i træk, og lærte på kort tid rigtig meget om, at optræde på tv og om medier i det hele taget. Efter programmet sluttede i foråret 2008, skrev jeg kontrakt med Universal Music og gik i studiet og skrev, komponerede og indspillede mit debut album Audioballerina, i samarbejde med Thomas Blachman og Kasper Winding. I januar 2009 modtog jeg guld for Audioballerina. I 2008 og 2009 turnerede jeg rundt i hele landet på diverse spillesteder og festivaler.

 

I 2011, udgav jeg mit andet album Talisman på pladeselskabet Playground. Talisman skrev, komponerede og indspillede jeg, i samarbejde med bassist Mogens Palsbøll og pianist Daniel Fridell mfl. Tim Christensen og hans musikere gæsteoptræder bl.a. på pladens eneste cover nummer, Shame on Us, skrevet af Jonatha Brooke.

Jeg har siden skrevet nye sange til min kommende plade nr. 3, Breaking the Firewall, i samarbejde med den tidligere guitarist i Saybia, Sebastian Sandstrøm og pianist Toke Alisstone.

 

I 2012 startede jeg med at undervise i sang.

I 2014 blev jeg ansat som sangunderviser ved FOF Odense. 

Siden 2015 har jeg rejst til og fra St. Croix US Virgin Islands i Caribien, hvor jeg har arbejdet som sangunderviser, freelance recording-artist i studie, med sangskrivning og med live performances.

 

Senest har jeg skrevet sange i samarbejde med guitarist Steven Katz US, og optrådt med ham, som duo og lavet studiearbejde under arbejdstitlen Svelmøe/Katz Sun-Worthshipper. Jeg arbejder på nuværende tidspunkt på mit tredje album under band navnet Juniper, i Danmark og på kommende fjerde album i duo samarbejdet Svelmøe/Katz. Jeg arbejder med egne og andres indspilninger i Aqua Sounds studio på St. Croix og med nye musikere i Danmark. Derudover underviser jeg i sang og mindfulness/sangterapi, som selvstændig med privat undervisning og igennem FOF Odense.